You are not connected. Please login or register

O seriji

Go down  Message [Page 1 of 1]

1O seriji Empty O seriji on Tue Aug 09, 2011 9:45 pm

Carla Elisabeth

Carla Elisabeth
Admin
O seriji 2iiy0pe

Charmed je američka televizijska serija o tri fiktivne sestre vještice iz San Francisca, California, gdje one koriste svoje moći u borbi protiv zla, te kako bi ispunile svoju sudbinu.
Nakon smrti njihove bake, tri sestre, otkrivaju da potiču iz loze vještica i da su obdarene nadnaravnim moćima. I pojedinačno su veoma moćne vještice, a zajedno su The Charmed Ones- najmoćnije vještice svih vremena. Kada udruže svoje moći u Moć Trojstva (The Power Of Three) postaju nepobjedive. Njihova je sudbina da se bore protiv demona, vještaca i sila mraka, te da pomažu nedužnim.
Halliwell sestre su oduvijek bile "drugačije", ne samo od ostalih ljudi, nego i jedna od druge. Veoma su rano ostale bez majke, a otac ih je napustio još prije majčine smrti, pa ih je odgojila njihova baka Penelope "Penny" Halliwell u staroj viktorijanskoj kući, poznatoj kao Halliwell rezidencija. Prue je imala samo sedam godina kada im je majka umrla. Nakon majčine smrti naglo je odrasla i žrtvovala djetinjstvo da bi se brinula o svojim mlađim sestrama. Prue je razumna i ponosna mlada žena, ambiciozna i uspješna u svemu čega se prihvati. Pomalo je konzervativna, veoma zaštitnički nastrojena prema svojim sestrama i učinit će sve da ih zaštiti. Najmlađa sestra Phoebe je njena sušta suprotnost. Romantična, lakomislena, razigrana djevojka slobodnog duha, uvijek je dolazila u sukobe sa svojom najstarijom sestrom. Piper je, kao srednje dijete, redovno smirivala duhove između svojih sestara.
Nakon bakine smrti Phoebe je otišla u New York, ali se nakon nekog vremena vraća kući (u San Francisco). Prue baš nije oduševljena njenim povratkom jer se nisu rastale u prijateljskim odnosima. Roger, bivši Pruein zaručnik se potajno nabacivao Phoebe prije njenog odlaska, a kada ga je ona odbila, rekao je Prue da se Phoebe nabacivala njemu. Zato je Prue veoma sumnjičava i misli da se Phoebe vratila samo da bi prodala kuću. Piper naravno, oper smiruje "duhove" između sestara. Jedne olujne noći, Phoebe i Piper su se igrale sa starom pločom za prizivanje duhova i strelica je iznenada ispisala riječ tavan. Phoebe u avanturističkom raspoloženju odlazi na tavan i tamo pronalazi debelu, staru knjigu, sa neobičnim simbolom na koricama. Na prvoj stranici pročitala je čaroliju kojom je, ni ne znajući to, prizvala njihove moći. Čitajući dalje, saznala je da one zapravo potiču iz loze vještica. Njihova pra-baka Melinda Warren, započela je "Knjigu Sjena" (Book of Shadows) i imala je moći telekineze , smrzavanja vremena (i ljudi), i primanja vizija o budućim događajima. Prorekla da će za 300 godina njene pra-unuke biti tri najmoćnije vještice svih vremena The Charmed Ones. Najstarija sestra imat će moć telekineze, srednja moć smrzavanja vremena, a najmlađa će imati sposobnost da vidi budućnost.


Glumci:

Holly Marie Combs
Alyssa Milano
Brian Krause
Rose McGowan
Dorian Gregory

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

© By Anette Design / ISB| Pokreće: Forumotion | ©TV Shows 2011

 

Free forum | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Forumotion.com