You are not connected. Please login or register

O seriji

Go down  Message [Page 1 of 1]

1O seriji Empty O seriji on Tue Aug 09, 2011 10:54 pm

Bassgirl

Bassgirl
Admin
O seriji 34rydfd

Serija započinje dolaskom Nathaniela Fishera, sina tragično preminulog direktora pogrebnog poduzeća, u Los Angeles koji nakon smrti svog oca nevoljko pristaje preuzeti obiteljski posao zajedno sa svojim bratom Davidom Fisherom. Uz njih dvojicu, obitelj Fisher sastoji se još od udovice (njihove majke) Ruth i najmlađe kćerke (njihove sestre) Claire. Jedini zaposlenik pogrebnog poduzeća koji nije član obitelji je pogrebnik Federico Diaz, oženjeni mladić, otac mladog sina. U avionu, na putu do Los Angelesa, Nate upoznaje Brendu Chenowith s kojom ulazi u dugu i vrlo kompliciranu ljubavnu vezu. Brenda ima i bipolarnog brata Billyja. U prvoj epizodi gledatelji također saznaju da je Nateov brat David homoseksualac i da se već neko vrijeme nalazi u sretnoj vezi s Keithom. Tijekom serije njih dvojica nekoliko puta će prekidati i ponovno se vraćati jedan drugome.
S jedne strane radi se o konvencionalnoj obiteljskoj drami koja se bavi temama kao što su ljubavne veze, nevjera i religija. Međutim, u isto vrijeme, serija se ne boji prikazati smrt u najboljem i najgorem mogućem smislu i zapravo bi se moglo reći da je ona glavna tema. Serija također sadržava i veliku količinu crnog humora i nadrealizma
Serija Dva metra pod zemljom karakteristična je po tome što svaka epizoda započinje na identičan način: smrću. Smrt se događa na najrazličitije načine (prirodna smrt, nesreća, slučajno ubojstvo, bolest...) i obično ona odražava kompletan ton ostatka epizode, odnosno odnos likova koje pratimo. Tu posebno dolazi do izražaja nadrealizam koji se uglavnom sastoji od konverzacije živih likova s osobom koja je na početku epizode umrla/poginula (to se prvenstveno odnosi na likove Natea, Davida i Federica u trenucima kad pripremaju leš za nadolazeći pogreb). Kreator Ball objasnio je te scene kao unutarnje monologe koje ponekad svatko od nas vodi, a koji su gledateljima prikazani eksplicitno.
Osim konverzacije s pokojnima koji se mijenjaju iz epizode u epizodu, vrlo česti su razgovori članova obitelji Fisher i mladog Federica Diaza s Nathanielom Fisherom Starijim koji pogiba u prometnoj nesreći na početku serije.
Serija je također karakteristična i po svom završetku, vrlo netipičnom za ostale serije: prikazom smrti svih njezinih glavnih likova u budućnosti.

Glumci
Peter Krause
Michael C. Hall
Lauren Ambrose
Frances Conroy
Freddy Rodriguez
Rachel Griffiths
Jeremy Sisto
Matthew St. Patrick


_________________
O seriji Tumblr_ls75b8LAd91qc4i52o2_250O seriji Tumblr_ls75b8LAd91qc4i52o4_250

Never wait until tomorrow to hug someone you could hug today,
because when you give one, you get one right back your way.
http://tvshows.forumhr.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

© By Anette Design / ISB| Pokreće: Forumotion | ©TV Shows 2011

 

Create a forum on Forumotion | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Forumotion.com