You are not connected. Please login or register

O seriji

Go down  Message [Page 1 of 1]

1O seriji Empty O seriji on Tue Aug 09, 2011 10:53 am

Bassgirl

Bassgirl
Admin
O seriji 1551e79

Dexter je američka televizijska serija čija se radnja temelji na liku Dextera Morgana (Michael C. Hall), forenzičara za krv u policijskoj postaji u Miamiju, a koji je ujedno i serijski ubojica
Radnjom smještena u Miami, prva sezona serije uvelike je adaptirana prema knjizi Darkly Dreaming Dexter autora Jeffa Lindsaya, prvoj u nizu njegovih knjiga o Dexteru. Kasnije sezone pisane su neovisno o Lindsayjevim knjigama. Seriju je za televiziju adaptirao scenarist James Manos, Jr. koji je napisao pilot epizodu.
Ostavši siroče nakon brutalnog ubojstva majke u dobi od tri godine, Dextera Morgana posvojili su Harry Morgan i njegova žena Doris. Nakon što je otkrio da je upravo mladi Dexter odgovoran za smrt nekoliko domaćih životinja njihovih susjeda, Harry je rekao Dexteru da vjeruje da je "želja za ubijanjem" ušla duboko u njega i da će ta želja s vremenom sve više i više rasti. Kako bi ga spriječio da ne ubija nedužne ljude Harry započne Dextera učiti svom "kodu". Po tom kodu, Dexterove žrtve moraju biti ubojice koji su nekoga umorili bez opravdanog razloga i kod kojih postoji opasnost da će takvo nešto ponoviti. Dexter se također mora uvjeriti da je njegova meta doista pravi krivac pa se zbog toga često upušta u detaljno istraživanje svakog pojedinca koji će mu postati žrtvom kako bi se uvjerio u njegovu krivnju. Ipak, najvažnija stavka koda je da Dexter nikad ne smije biti uhvaćen. Dexter je religiozno pratio "kod" kako bi zadovoljio svog "Mračnog suputnika". Kao i mnogi drugi serijski ubojice, Dexter također drži trofeje: prije nego se riješi tijela svoje žrtve napravi joj mali rez na obrazu sa skalpelom i uzme uzorak krvi koji čuva u krvnom slajdu. Svoju kolekciju drži u posebnoj kutiji koju čuva unutar uređaja za klimu (a kasnije tijekom sezona i na drugim mjestima).
U početku serije Dexter tvrdi da nema emocija i da mora raditi non-stop kako bi se drugima činio normalan i kako bi se što lakše uklopio u društvo. On je sposoban glumiti normalne emocije i održati svoj status besprijekornog prijatelja i susjeda.

Glumci

Michael C. Hall
Jennifer Carpenter
Desmond Harrington
C.S. Lee
Lauren Vélez
David Zayas
James Remar
Julie Benz
Erik King

http://tvshows.forumhr.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

© By Anette Design / ISB| Pokreće: Forumotion | ©TV Shows 2011

 

Free forum | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Forumotion.com